Υγιης αυξηση και απωλεια βαρους

Στόχος: Εύκολο, με ποικιλία και μόνιμο αποτέλεσμα.

 

Υγιής αύξηση και απώλεια βάρους

Τόσο η αύξηση όσο και η μείωση του σωματικού βάρους απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα. Και αυτό, γιατί δεν πρέπει να επηρεαστεί αρνητικά ο μυικός ιστός του σώματος.

Με μια ισορροπημένη διατροφή, σχεδιασμένη για απώλεια βάρους, χάνουμε 80% λιπώδη ιστό και 20% μυϊκό. Με άλλα λόγια, χάνεται αυτό που είναι περιττό, και αυτό φαίνεται τόσο εξωτερικά – δέρμα υγιές, ελαστικό και ροδαλό, μαλλιά λαμπερά, καλή ενέργεια και διάθεση – όσο και στις βιοχημικές μας εξετάσεις.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στην αύξηση του βάρους. Ο στόχος μας εδώ δεν είναι να αυξήσουμε απλά την ενεργειακή πρόσληψη αλλά να διασφαλίσουμε μια ποιοτική αύξηση σωματικού βάρους. Και αυτό, για να μην επηρεαστούν αρνητικά οι λειτουργίες ζωτικών οργάνων ή οι διάφοροι βιοχημικοί δείκτες. Η αντίληψη λοιπόν ότι η αύξηση βάρους εξαρτάται μόνο από την ποσότητα της τροφής και καθόλου ή πολύ λίγο από την ποιότητα είναι εσφαλμένη.

Συμπερασματικά, θα μπορούσαμε να πούμε ότι η επιτυχία του στόχου μας στις προαναφερθείσες περιπτώσεις δεν είναι μόνο το νούμερο που θα δείξει η ζυγαριά αλλά και το πως νιώθουμε, ψυχικά και οργανικά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *