ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΕΝΑ

Μαρία Πρίγκου
Msc
Ειδική διατροφολόγος
Αποφοίτησα με ΄λείαν καλώς΄¨ από το τμήμα Διατροφής του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης το 1999, και έκτοτε συνεργάζομαι με τα μεγαλύτερα κέντρα Ιατρικής Αισθητικής και Διατροφολογίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, παρέχοντας την επιστημονική εποπτεία αλλά και την κλινική μου εμπειρία ως ειδική διατροφολόγος.
Η αρχική μου μετεκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στο Α’ ΠΕΣΥ Αττικής, ο “Ευαγγελισμός” το
2004 και αφορά την ενδοκρινολογία και τον Μεταβολισμό.
Συνεργάζομαι ως επιστημονικός σύμβουλος σε θέματα υγείας και διατροφής με τις εφημερίδες: Μακεδονία της Θεσσαλονίκης και ΤΑ ΝΕΑόπου έχω αρθρογραφήσει για θέματα διατροφής και ψυχικής υγείας όπως και στο διαδικτυακό ιστότοπο vita.gr με έμφαση στην παιδική παχυσαρκία.
Είμαι επιστημονικός συνεργάτης γνωστού κέντρου προσχολικής αγωγής , στο οποίο
διαμορφώνω το εβδομαδιαίο, μηνιαίο και ετήσιο μενού με πολύ προσοχή και επιμέλεια στις ανάγκες για την ανάπτυξη των νηπίων και των παιδιών δίνοντας βάση στη σωστή παιδική διατροφή με γνώμονα τις ιδιαίτερες ανάγκες τους.
Παράλληλα ,είμαι εισηγήτρια στο σύλλογο αισθητικών, απο το 2010.
Η θεματολογία που καλύπτω αφορούν τα πεδία σπουδών μου αλλά και εξειδικεύσεών μου.
Η επιμόρφωσή μου συνεχίζεται μέσω της Ελληνικής Εταιρίας Κλινικής Διατροφής και
Μεταβολισμού – GrESPEN – και της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρίας Παχυσαρκίας στα οποία είμαι ενεργό μέλος.
Οι σπουδές μου πάνω στην Ολιστική Ιατρική, την Ενεργειακή Συμβουλευτική Διατροφολογία, τη νηστειολογία τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό με βοηθούν στην ολιστική, πιο ολοκληρωμένη προσέγγιση αλλά και αντιμετώπιση των θεμάτων που αφορούν τη σωστή θρέψη αλλά και υγεία του ανθρώπου.
Η διαιτολογία έγινε το πεδίο επιστημονικών μου αναζητήσεων και με οδήγησε στην βαθύτερη κατανόηση των συνηθειών μας αλλά και την άμεση σχέση της με την ψυχική και συναισθηματική μας κατάσταση.
Αποτέλεσμα της συνεχούς αυτής αναζήτησης είναι ο Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών μου στην κλινική ψυχολογία από το πανεπιστήμιο τουIndianapolis.
Η ειδίκευση μου στο συγκεκριμένο τομέα πραγματώνεται μέσα από βιωματικά εργαστήρια με θέματα που αφορούν τη διατροφή μας σε σχέση με το άγχος, το θυμό και εν γένει τα συναισθήματα μας .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *